Zpět na seznam příspěvků Jak prát podprsenku?
Rada

5 kwietnia, 2019

MissiSleepy

Jak prát podprsenku?

Jak prát podprsenku, aby vydržela? Navzdory zdání není otázka péče o podprsenku tak samozřejmá. Mnoho žen dělá stejné chyby a myslí si, že dobrý materiál se nějak sám zachrání. Při praní podprsenky byste měly věnovat pozornost způsobu praní a především pracímu prostředku, který do pračky přidáváte. Je důležité vědět, že nedostatečně vyprané podprsenky se mohou časem znehodnotit, výšivky se poničí a kostice vypadávají a ohýbají se. V tomto článku vám jako varování poradíme, jak zajistit, aby vaše podprsenka byla po vyprání přinejmenším stále stejně dobrá jako v den, kdy jste si ji koupili.

Měli byste podprsenku prát v ruce, nebo v pračce?

Podprsenky by se měly prát v ruce. Bez ohledu na to, jak moc se vám to nelíbí - není cesty zpět. Doporučuje se ji vymáchat v teplé vodě o teplotě 30 až 40 stupňů Celsia. Pouze ruční praní nenaruší její jemné vazby a výšivky. Praní v pračce je pro podprsenku nebezpečné kvůli neodmyslitelné vlastnosti každé pračky, odstřeďování. Je pro ni zkrátka příliš prudké. V pračce lze prát pouze sportovní podprsenky nebo modely bez kostic, ale i tak se to nedoporučuje. Kromě toho je pak třeba dbát na řádnou ochranu prádla, například vkládat je do sáčků na praní. Některé modely praček mají také speciální režimy pro praní podprsenek. I u nich byste však měli kvůli bezpečnosti používat ochranné prvky pro podprsenky.

Jaké prací prostředky bych měla používat na praní podprsenek?

Především byste při praní podprsenek neměli používat žádné změkčovadla. Použití takového chemického pracího prostředku způsobí, že se gumičky podprsenky příliš roztáhnou, a ta již nebude tak stabilní jako na samém začátku používání.

Pro ruční praní se doporučuje používat známé neutrální šedé mýdlo. Při praní v pračce naopak používejte šetrný prací prostředek.

Jak vyprat podprsenku v pračce, aniž bych ji poškodila?

Na začátku tohoto článku jste se dozvěděli, že vhození podprsenky do pračky není nejlepší nápad, ale pokud se pro to rozhodnete, měli byste ji chránit vložením do speciálního sáčku. Ano, toto je metoda, která může minimalizovat riziko poškození podprsenky. Když je v bezpečném sáčku, nepohybuje se během praní po bubnu pračky.

Podobnou bezpečnostní funkci mají i prací koule. Podobají se otevíracímu koši s tím rozdílem, že jsou vyrobeny z plastu. Samozřejmě jsou v nich četné otvory, kterými může procházet voda a pěna. Jsou robustnější než sáčky, a proto lépe chrání podprsenku před deformací.

Jak mám podprsenku sušit?

Sušení podprsenky musí také probíhat podle určitých pravidel. Mnoho žen, které chtějí své prádlo rychle usušit, jej i s podprsenkou položí na radiátor. Jak se ukazuje, je to chyba. Vysoké teploty způsobují, že gumičky ani ne tak ztrácejí svou pružnost, ale dokonce praskají. Po příliš dlouhém pobytu na radiátoru se může stát, že podprsenka již nebude použitelná.

Je také vhodné věnovat pozornost způsobu, jakým je podprsenka uložena - měla by volně ležet nebo viset na můstku mezi košíčky. V žádném případě byste ji neměli zavěšovat za ramínka, protože je tím vytahujete.

Vyvarujte se také kroucení podprsenky jako mokré vesty. To může značně deformovat její původní tvar.

Praní podprsenek - několik jednoduchých pravidel

Na závěr uvádíme několik zásad pro praní podprsenek.

  1. Bílé podprsenky by se měly prát ve studené vodě.
  2. Při praní podprsenky v pračce nepřidávejte prací prostředky na bázi lanolinu.
  3. Věnujte zvláštní pozornost tvaru podprsenky a sledujte, zda se po vyprání nezmění.
  4. Při ručním praní používejte houbičky a kartáče.
  5. Podprsenku a spodní prádlo skladujte na vhodně připravených místech.

Newsletter

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte 10% slevu na první nákup

Doručení zdarma

Doručení zdarma

Při nákupu nad 999 Kč

Rychlé dodání

Rychlé dodání

Zásilky odesíláme do 24 hodin

Vrácení zboží

Vrácení zboží

Máte možnost vrácení zboží do 14 dnů

Způsob platby

Způsob platby

Platba na dobírku, kartou nebo bankovním převodem