Zpět na seznam příspěvků  Jak vybělit podprsenku?
Rada

28 lipca, 2023

Missisleepy

Jak vybělit podprsenku?

Když odcházíme z obchodu, těšíme se z nové, sněhobílé podprsenky. Takové prádlo vyzařuje nadčasovou eleganci a je univerzální ke světlým halenkám a šatům. Bohužel bílá barva podprsenek se po čase vytrácí a je nahrazena vypranou šedou a někdy nabývá různých odstínů žluté.

Jak tedy vybělit podprsenku, aby opět vypadala skvěle? Jak vybělit podprsenky, aniž byste poškodili tkaninu? Jak vybělit podprsenku domácím způsobem?

Jak vybělit podprsenku pomocí domácích chemikálií?

Jak vybělit podprsenky, nad tím si asi každá žena nejednou lámala hlavu. Uvědomme si, že naše domácnost je jako malá chemická laboratoř. Pomocí správných přípravků můžeme snadno osvěžit své oblečení a získat zpět dřívější barvu našeho oblíbeného spodního prádla. Nejlepšími chemickými bělidly jsou prostředky na bázi chlóru a oxidační látky. Ty první jsou velmi účinné, ale nejsou vhodné pro jemné tkaniny, protože oslabují jejich strukturu. Je však nesmírně důležité, abychom ještě před bělením spodního prádla nezapomněli zkontrolovat etiketu, zda na ní není uveden příslušný varovný nápis.<?p>

Jak bělit bavlněné podprsenky? Dobrou volbou je sáhnout po přípravcích s obsahem chlóru. Do 3 litrů vody přidáme 1 polévkovou lžíci chlorového bělidla. Šedé prádlo necháme v tomto roztoku namočené asi 20 minut. Po této době je několikrát důkladně propláchneme v teplé vodě a poté ve studené vodě s přídavkem prostředku na ruční praní.

K obnovení lesku podprsenek ze syntetických tkanin nebo jemných, krajkových modelů se doporučují oxidační látky. Můžeme také přidat bělidlo do automatické pračky nebo je nechat několik hodin namočené v teplé vodě a poté vyprat ručně.

Jak na domácí bělení podprsenky?

I přes širokou dostupnost pracích prostředků, včetně bělidel, nemá každý k pracím prostředkům důvěru. Důvodem je i móda šetrnějšího přístupu k životnímu prostředí. Jak vybělit podprsenku domácím způsobem bez použití chemikálií? Na pomoc nám přichází zlatá rada našich babiček. K osvěžení bílé můžeme použít směs 3 lžic jedlé sody se 2 lžícemi kuchyňské soli a pracího prášku. Tyto ingredience rozpustíme ve 3 litrech teplé vody a podprsenky necháme v tomto roztoku namočené 20 minut, poté je důkladně opláchneme. Dalším, stejně účinným způsobem je použití čpavkového lihu. Do litru studené vody přidejte 1 polévkovou lžíci lihu. Namočte naši bílou podprsenku do této směsi asi na 12 hodin, poté ji opláchněte a vyperte v prostředku na ruční praní. Látkou, která se pravděpodobně nachází ve většině domácností a má velmi všestranné využití, je oblíbený lihový ocet. Zřeďte půl sklenice této tekutiny v litru teplé vody. Ve výsledném přípravku namočte prádlo na půl hodiny. Po této době je několikrát propláchneme ve studené vodě a poté vypereme pracím prostředkem.

Jak udržet barvu bílých podprsenek?

Co lze udělat, abyste nemuseli přemýšlet o tom, jak vybělit podprsenku? Jediné, co musíme udělat, je zajistit, abychom při každém praní zachovali její bělost po delší dobu. Abychom toho dosáhli, dbejme na to, aby se naše prádlo vždy pralo pouze s bílým prádlem a aby teplota vody nepřesáhla 30 stupňů Celsia. Kromě toho používejme pouze prací prostředky, které jsou určeny pro bílé prádlo. Při praní v pračce můžeme do prášku přidat lžíci kuchyňské soli, zatímco před ručním praním nezapomeňme podprsenky namočit do studené vody, což nám výrazně usnadní odstranění nečistot. Správná péče o spodní prádlo, jeho skladování a správné praní je základem toho, abyste se z něj mohli radovat co nejdéle, a proto jsme věnovali samostatný příspěvek tomu, jak prát dámské spodní prádlo. Pokud se tedy chcete o tomto tématu dozvědět více, doporučujeme vám si jej pročíst.

Předchozí příspěvek

Větrání lůžkovin - kdy a jak větrat lůžkoviny?

Newsletter

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte 10% slevu na první nákup

Doručení zdarma

Doručení zdarma

Při nákupu nad 999 Kč

Rychlé dodání

Rychlé dodání

Zásilky odesíláme do 24 hodin

Vrácení zboží

Vrácení zboží

Máte možnost vrácení zboží do 14 dnů

Způsob platby

Způsob platby

Platba na dobírku, kartou nebo bankovním převodem