Zpět na seznam příspěvků Velikost boxerek - jak změřit a zvolit velikost pánského spodního prádla?
Rada

26 lipca, 2023

Missisleepy

Velikost boxerek - jak změřit a zvolit velikost pánského spodního prádla?

Správné složení vašeho šatníku je docela výzva. Při nakupování oblečení si často prohlížíme výrobek opakovaně, abychom vybrali ten nejlepší. Věci, které na první pohled vypadají slušivě, se při měření mohou ukázat jako naprostý propadák. Úspěšné nakupování je obvykle výsledkem několikahodinového chození po obchodním centru a prohlížení tisíců ramínek. A při nakupování online může zase dojít k opakovanému posílání zboží zpět. I tak zdánlivě nekomplikovaný kus oblečení, jako je spodní prádlo, může být docela problematický a jeho výběrem můžeme strávit stejně dlouhou dobu jako výběrem trička nebo kalhot. Proč je výběr správného oblečení tak obtížný?

Pánské spodní prádlo a postava

Problém s výběrem správného spodního prádla souvisí s různými typy postavy. U žen jsou tyto rozdíly více zdůrazněny. U mužů je tento problém také patrný. Zatímco muži s normální tělesnou hmotností to mají v tomto tématu mnohem jednodušší, muži s nadbytečnými kilogramy musí dbát na více detailů, které ovlivní pohodlí při nošení spodního prádla. Jistě, muži s větším bříškem budou potřebovat volnější slipy typu trenýrek. V tomto případě budou modely z pružné bavlny fungovat mnohem lépe než ty z pevné tkaniny.

Výběr správné velikosti boxerek - jak to udělat správně?

Když si kupujete spodní prádlo v důvěryhodném obchodě, kde máte velikost již vyzkoušenou, můžete si takový výrobek vzít prakticky bez přemýšlení. Pokud experimentujete s novými značkami, mohou vás první nákupy nepříjemně překvapit, protože se stává, že se velikost v jednotlivých obchodech liší. I při obvyklém nakupování ve stejném obchodě mohou být mezi jednotlivými modely rozdíly, které způsobují odlišné pohodlí při nošení. V některých případech se doporučuje zvolit o velikost větší. Typ spodního prádla má pro pohodlí muže velký význam a každý má své vlastní preference. 

Při nákupu spodního prádla je dobré pečlivě zkontrolovat všechny míry, a pokud je to v kamenných obchodech možné, změřit ho i tak, že si přes spodní prádlo navléknete nové slipy. Je velmi důležité měřit své míry přesně. Špatně padnoucí nákup bude obtížné vrátit, protože spodní prádlo se z hygienických důvodů nevrací. Jediným kritériem pro vrácení a získání peněz zpět je výrobní vada spodního prádla.

Vliv nošení spodního prádla na zdraví - proč je správný výběr pánského spodního prádla tak důležitý?

Nesprávně padnoucí boxerky mohou mít řadu nepříznivých účinků. Nevhodný střih nebo velikost mohou způsobit velké nepohodlí a dokonce vést ke zdravotním problémům. Boxerky musí být prodyšné, aby pokožka dobře dýchala. Příliš těsné slipy nebo boxerky mohou způsobit zapaření a mohou také způsobit plísňová onemocnění, což je pravděpodobnější, pokud jsou navíc slipy vyrobeny z umělých materiálů.

Boxerky - jak zvolit velikost

Při nákupu slipů, trenýrek nebo boxerek se vždy doporučuje nahlédnout do tabulky velikostí dané značky. Většina obchodů používá mezinárodní označení (XS, S, M, L, XL, XXL). Pro výběr správné velikosti je třeba nejprve změřit obvod boků a obvod pasu. Tyto míry lze používat zaměnitelně v závislosti na střihu a preferencích, například muž raději nosí boxerky vytažené výše do pasu nebo snížené v oblasti boků.

Velikosti jsou přiřazeny rozsahy hodnot s rozpětím mezi 3 a 4 centimetry. Například velikost M je v rozmezí 86-90 cm (obvod pasu) a velikost L v rozmezí 90-94 cm. Pokud vaše míry spadají do těchto rozmezí, jsou obvykle lepší volbou boxerky ve větší velikosti. Lidé s velikostí XXL mají obvykle problém s nadváhou, která s sebou přináší řadu komplikací, například velké břicho, které způsobuje, že boxerky nebo šortky nedrží na svém místě. Pozornost je pak třeba věnovat dobré široké gumě, která bude prádlo dobře držet na místě a zároveň nebude nadměrně tlačit. Dobře padnoucí pánské spodní prádlo působí dojmem, že neexistuje.

Typy boxerek

Někteří jsou příznivci tradičních slipů, jiní si život bez přiléhavých boxerek nedokážou představit. Jiní zase oceňují volnost a pohodlí trenýrek. Tyto modely se od sebe velmi liší. Různé typy pánského spodního prádla mají také různé využití a některé modely, budou lépe fungovat v různých situacích. Pokud vybíráte trenýrky na spaní, určitě budou lepší ty volnější a také lépe splní svůj účel. Pokud jsou dostatečně volné a mají delší nohavičky, můžete se v nich bez rozpaků procházet po domě. Pokud však jde o hledání vhodných slipů k elegantním kalhotám, lepší volbou budou přiléhavé boxerky nebo bezešvé slipy. Takové spodní prádlo není vidět pod oblečením a materiál se nezasekává do rozparku vypasovaných kalhot.

Další příspěvek

Podprsenka balkonetka - jak vypadá a kdy ji zvolit?

Newsletter

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte 10% slevu na první nákup

Doručení zdarma

Doručení zdarma

Při nákupu nad 999 Kč

Rychlé dodání

Rychlé dodání

Zásilky odesíláme do 24 hodin

Vrácení zboží

Vrácení zboží

Máte možnost vrácení zboží do 14 dnů

Způsob platby

Způsob platby

Platba na dobírku, kartou nebo bankovním převodem